lys-flower

Lär dig konsten att må bra

Och därifrån;

börja skapa dagliga framgångsberättelser!

lys-flower

Lär dig konsten
att må bra

Och därifrån;

börja skapa dagliga framgångsberättelser!

Här nedan tar jag upp några viktiga fundament inom
konsten att leva – hur du kan känna dig självsäker och levnadsglad varje dag.

Hur du kan befria dig själv från onödig elände och få mer energi, glädje och känsla av meningsfullhet i din vardag.

Hoppas texterna inspirerar och väcker intressanta upptäckter! 

andreas-signature2

Här nedan tar jag upp några viktiga fundament inom konsten att leva – hur kan du känna dig självsäker & levnadsglad varje dag.

Du kan läsa om hur du kan befria dig själv från onödig elände och få mer energi, glädje och känsla av meningsfullhet i din vardag.

Hoppas texterna inspirerar
och väcker intressanta upptäckter hos dig!

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/4/7/edercoaching.se/httpd.www/wp-content/themes/bridge/vc_templates/vc_row.php on line 274

Jag tror att alla besitter otroliga resurser
varifrån vi kan skapa det liv vi älskar att leva.
Oavsett din livssituation idag.

IMG_3386

“Jag tror att vi alla besitter otroliga resurser varifrån vi kan skapa det liv vi älskar att leva.
Oavsett livssituationen de befinner sig idag”

lys-flower

“Coaching är inte för alla, det är för de som vill uppleva frihet från
lidande och uppleva mer känslor av glädje, harmoni och äventyr i vardagen.
I livets alla områden.
Varje dag”

#1 Befria dig själv från ditt lidande

Alla söker frid, harmoni och en upplevelse av djup inre tillfredsställelse eftersom det är vad vi ofta saknar i våra liv.

För att må bra (må riktigt bra!) behöver du börja leva mer medvetet – leva utifrån den djupa kontakten med dig själv; den medvetna närvaron, ditt resursstarka inre center.
Här har du tillgång till dina inneboende styrkor, förmågor och talanger som alla längtar efter att vara mer i kontakt med, som Styrka, Klarhet, Känslighet, Kärlek, Tillit, den djupa icke-klängiga K
ontakten till andra och till livet, Frihetskänslan, Glädjen, den inre Stabiliteten, och den otroliga Skaparkraften varifrån du kraftfullt och framgångsrikt skapar det du önskar att uppleva.

Problemen manifesteras i din vardag när du är utom den djupa kontakten med dig själv och på ett magiskt vis löses dina problem upp när du befinner dig i den djupa kontakten. Coolt ha?!! 

(Vill du få din egen upplevelse av detta? Boka en session med mig så får du uppleva detta)

För att må bra (riktigt bra!) behöver du också vara lyhörd inåt, på din intuition, din inre kompass. Att navigeringen i ditt liv är i linje med ditt hjärta, din unika sanning, dina livsvärderingar och dina viktiga behov och längtan. När du är i lyhörd inåt så får du kontakt med de svaren (och de kloka valen!) som leder dig mot extraordinära känslor av livsglädje, meningsfullhet, kraft, frid och känsla av spännande vardagsäventyr.

Om du ska kunna följa ditt hjärta, naturligt och fullt ut (och uppleva den härliga frihetskänslan & Livskraften) så behöver du liksom arbeta med dig själv och den skiten du bär på. Frigöra dig själv från det som orsakar skam, skuld, ångest och ditt medberoende.

Och sluta spela liten och istället börja modigt stå upp för dig själv. Sluta ta ansvar över andras reaktioner, välmående och öden. Lär dig att sätta sunda medvetna gränser i din vardag och börja uppleva ett fantastiskt liv på ett sätt som kanske idag inte kan föreställa dig!

För att må bra behöver du också lära dig att kontrollera ditt sinne, få distans till de negativa och kritiska tankarna. dina övertygelser hur saker borde vara och bli! Lära dig att inte ge vika efter tankar av motvilja och begär över känslotillstånd & situationer,  som orsakar den största delen av ditt elände. Trust me, that how it is!

Det riktigt förnuftigt att lära dig att identifiera och negligera dina negativa tankeloopar som bla “Jag är oduglig”, “Jag behöver arbeta hårt för att vara godkänd och älskad”, “Jag kommer att misslyckas”, “Jag kan inte!” eller “Jag kan inte lita på någon eller på livet” som begränsar dig mer eller mindre DAGLIGEN från att leva ditt liv i avslappning och i vibrant glädje. Och uppleva djup inre välbefinnande.
Dessa negativa tankar aktiverar alltid känslor som rädsla, oro, skam, skuld, ilska, illvilja och hat som får dig att lida. Så, kan du få distans till negativa tankar och stärka de positiva så kommer ditt liv att kännas avsevärt mycket bättre. Självklart!

Vill du veta hur du kan komma igång med att skapa de förändringar som du önskar att uppleva för att må bättre i din vardag?

Välkommen att maila mig och beskriva ett problem du möter regelbundet eller boka ditt första samtal med mig, kostnadsfritt, så påbörjar vi din resa i stor förändring!

Vara Lycklig

“Det är inte våra känslor som är farliga.
Det är våra tankar om våra känslor som orsakar mycket av vårt lidande”

Carolina Gårdheim

Happy kid playing with toy airplane against summer sky background

Skog OMGJORD

#2 Ditt djupa välbefinnande ligger bakom
dina ovälkomna tillstånd

Vi har alla lärt oss att undvika smärta, obehag och sårbarhet mot varje pris men coaching jag erbjuder hjälper dig att komma till insikt med att underliggande dessa ovälkomna tillstånd finns värdefull information, värdefulla insikter, vår otroliga Livskraft. I den finns det kvaliteer vi längtar mycket efter att uppleva mer i vardagen, som bla vår inre Styrka, Frihetskänslan, Glädjen, den sköna Sinnesfriden, den ljuvliga Vänligheten till oss själva, andra och till livet.

Genom att kultivera en vänlig förhållningssätt på de problem, svåra känslor och utmaningar du möter längs vägen så kan märkbara positiva förändringar i ditt välmående ske. Självklart!!

Till exempel, du kan återfå kontakten till din inre styrka (och inte din imitation av den) som är en naturlig del av din sanna natur och är alltid tillgänglig i nuet – detta genom att du vågar känna på den sårbarhet som kommer när du upplever den svåra och utmanande känslan, då du inte är i kontakt med dig själv i stunden. Notera – Känna – Uppleva fullt ut, är en väg till att kunna bemöta och transformera jobbiga känslor till Styrka och en djupare avslappning.

När du helhjärtat kan säga JA till situationen och stanna kvar med den utmanande känslan blir din autentiska sårbarhet en dörr till verklig kraft. Kraften fyller upp dig inifrån och du känner dig KRAFTFULL och så fri från dina problem!

“The obstacles do not block the path to happiness and freedom.
They ARE the path.“

#3 När vi tappar kontakten så fastnar vi lidande

När vi tappar kontakten till den medvetna närvaron (=det inre stabila närvarande center) och blir indragna i tankarna så fastnar vi lätt i oro, stress och ångest inför framtiden eller i energi-dränerande ältande kring det som redan inträffat.
Genom att hitta till kontakten med den medvetna närvaron, där våra resurser, styrkor, förmågor och gåvor finns tillgängliga, så kan vi skapa spektakulära förändringar i våra liv.
Skapa det liv vi drömmer om!
Vi kan från den här kontakten kraftfullt motverka depression, skam, förtvivlan, rädsla
och andra smärtsamma känslotillstånd. Det är förstås inte alltid så lätt, jag vet!

I den medvetna närvaron är du orädd, vis, modig, stark, stabil och känner dig väldigt levande.

“Befrielsen från ditt lidande finns i den Medvetna närvaron”

Jag kan hjälpa dig att uppleva detta.

Boka din första samtal med mig – kostnadsfritt.

wheat OMGJORD

Large picture 3

“Livet verkar aldrig mot mig eller någon, det är alltid för mig,
för oss”

Extra1cc

#4 Öppenhet & tillit till den naturliga utvecklingen av nuet ger dig kraft & sinnesro

“Hur öppna, nyfikna & närvarande vi är i stunden
avgör hur levande & fria vi känner oss”

Det är lätt att vara kritiska mot oss själva när vi är i utmanande tillstånd; arga, frustrerade, förvirrade och avundsjuka på andra, tillbakadragna eller kollapsade.
Det är lätt att ha en konflikt med våra inre känslotillstånd, bli offer för vår inre kritikern och döma oss själva och våra känslor. Och sedan vara upptagen med att försöka med stor ansträngning ändra eller fixa dem eller ha fullt upp med att reagera utåt mot andra och försämra situationen med oönskade slutresultat.

Men alla dessa reaktioner och s k “undvikande strategier” tenderar bara att få oss att känna oss ännu mer fast, mer frustrerade, mer ledsna, mer ilska, stressade och mer avstängda.
Håller du inte med?

Det mer bejakande (vilket är inte så lätt alltid förstås!) alternativet till alla dessa destruktiva reaktioner är istället att välja medvetet att sitta med de jobbiga känslotillstånden och hitta vägar kring att möta dessa med öppenhet, nyfikenhet och empati. Detta är en färdighet som vi utvecklar med tiden!

Det som hjälper mig när jag befinner mig i utmanande inre tillstånd eller i påfrestande situationer är att påminna mig själv om att det finns ett positivt budskap och lärande i varje tillstånd och situation jag befinner mig i. Att påminna mig själv att livet verkar aldrig mot mig eller någon, det är alltid för mig, för oss. Den vill oss väl och ger oss överflöd av möjligheter att njuta av livet!
(genom att synliggöra det inre skit som vi bär på också; våra trauman och dåliga mönster)

Livet är en välvillig kraft, en mystisk, vänlig, kärleksfull och stödjande kraft, även om det verkar annorlunda. Och det här är inget jag tror på utan något jag har upplevt och vet på djupet av mitt väsen. I utmanande stunder är det till stor hjälp att påminna mig själv om denna djupa visdom.

Alla dessa situationer & tillstånd är viktiga källor av möjligheter för oss att växa, lära, att få mer klarhet, läka och lyfta oss själva mot den mest magnifika upplevelsen av livet. Få mer tillgång till oss själva och de inneboende superkrafterna som finns tillgängliga inom oss varifrån vi kan skapa vår dagliga välbefinnande & uppleva en långsiktig känsla av lycka.

I varje situation har du ett val hur du responderar; genom att fly och undvika och således stärka ditt lidande, eller att respondera medvetet med en vänlig nyfikenhet & själv-empati till dina utmaningar som befriar dig från ditt lidande. Bra att komma ihåg!

B1F0A9BB-352C-4868-B83B-C37325BBAA41

5# Mera Självkänsla & Kraft nu!

Hitta tillbaka till ditt självförtroende och egenkärleken & må bättre!

En väg till att hitta till dessa härliga kvaliteer är att sätta sig själv; sina behov och viktiga livsvärderingar främst i leden i sitt liv och göra detta utifrån kärlek och omsorg till sig själv.

Visst kan vi få kärlek och ge kärlek och omtanke till andra men det allra viktigaste är nog att kunna älska oss själva. Det är en mjuk och ljuvlig kärlek. Det är att ge dig själv det där allra bästa, mjukaste och finaste. Det är att älska och uppskatta dig själv precis som den du är, ALLT det du är, i alla lägen, även då du känner dig sårbar, svag och liten. Det är att tillåta dig själv att vara det allra viktigaste i ditt liv!

Du kan till exempel stärka din bristande självkänsla genom att  bjuda ut dig själv på en date, med middag eller lunch ute, eller boka ett besök i en spa kanske. Bara du. Du gör helt enkelt en aktivitet där intentionen är att ge dig själv det där lilla extra som du behöver och längtar efter.

Så, vad sägs om att börja lyssna mera inåt och på vad ditt hjärta önskar och behöver, och börja ge dig själv det! För att du är värd det, och lite till!!

När du på riktigt och på djupet älskar dig själv, uppskattar dig själv och även inkluderar dina skuggsidor, så strålar du och detta sprider sig till andra så att de också kan bli påminda om hur det är att älska sig själv och uppleva en lyckligare livskänsla. Är du till freds med dig själv så kan andra känna sig så också. Är du irriterad, arg, stressad, ångestfylld så blir andra det oftast också.

Jag har själv lärt mig konsten att älska sig själv bla genom att öva mig på att prata vänligare till mig själv, fira mina dagliga framgångar och visa mig själv omsorg genom att planera in olika aktiviteter där jag och mina behov och mitt välbefinnande & lycka är prioritet. Samt genom att besluta mig för att  börja stå upp för mig själv och sätta sunda gränser i min vardag; hitta mina autentiska “ja” och “nej”.

Allt detta för att jag VILL må bra i mitt liv!

Hur landar texten hos dig?
Vad är ditt nästa steg för att börja uppskatta och tycka om dig mer?

#6 DET ÄR MÄNSKLIGT ATT STÖRA SIG PÅ ANDRA

Det är mänskligt att störa sig på andra. Vi gör det allihop.
Men det kostar mycket energi, avslappning och sinnesfrid. Det kan bli dyrt och dränerande.
Jag kan glädja dig med att det finns en lösning på problemet.

Vill du att någon ska vara lätt att ha göra med, vara på det sätt så att du inte har några invändningar mot dem, så finns det bara en hemlig nyckel till det: att lära dig att tycka om dem precis som dem är. Du kan välja att acceptera att de är som de är (detta är ofta ett val vi behöver göra) och bli mer tillfreds med oss själva och i tillvaron. Samt besitter du alltid makten förstås att välja att inte umgås med dem…

Om du försöker ändra på andra (som vi alla försöker göra för att undvika ta ansvar för våra egna inre sår och triggade känslor, samt för att vi ‘vet’ alltid bättre hur andra borde vara) så kommer du med största sannolikhet bli besviken, frustrerad och må ännu sämre.
Och det kommer förmodligen även de andra du försöker hjälpa också att göra…

Som jag ser det, grundläggande är alla fantastiskt glimriga diamanter;
alla har ett vackert hjärta, alla! Med unika gåvor, förmågor och talanger, och ett unikt öde som har sin rätta plats bland oss andra och i världen. 

Och fundamentalt vill de också innerst inne, som du förmodar jag, uppleva frihet från lidande och leva ett lyckligt, roligt och harmoniskt liv. 

Inte så mycket som skiljer oss åt då, eller?

”Alla du möter utkämpar en kamp som du inte vet någonting om. Var snäll, var förstående, alltid” – Ur filmen Skam

Så välj medvetet (öva dig dagligen) att acceptera och gilla andra som de är. Öva dig på att möta och se andra med vänlighet och empati. Du kan, om du vill. Och vill må bättre.
Du kommer att känna dig lyckligare och så kommer även de som du möter. “Att ge är saligare än…”

Tänk om du skulle möta någon som tänkte så här i möte med dig: Hej! Välkommen som du är, fint att du är du. Med mig behöver du inte vara på något annat sätt, jag har plats för dina egensinnigheter, dina yviga och excentriska sidor, dina udda mönster, du är fullt välkommen precis som du är i min värld. Här finns utrymme för dig, för oss att mötas.

Tänk att bli bemött på det här sättet istället för dömande. Då blir man automatiskt lättare att göra med, eller hur?

Hur landar denna text hos dig? Vad får det dig att må?
Något i texten som du vill ta med in i ditt liv och dina relationer?

fjäril ovan hand 3

“Du är och blir det du tänker.
Välj dina ord väl”

#7 Vi alla gör så gott vi kan

Vi gör alla så gott vi kan.
Du gör också alltid så gott du kan, även om dina kritiska tankar säger annat eller dina tunga känslor få dig att tycka motsatsen.

Alla gör sitt bästa. Det väljer jag att tro på. Det gör mig mycket gott. Det får mig att må bättre.

Det kan ibland vara svårt att se eller förstå det i stunden, men de allra flesta av oss vill väl, nästan hela tiden. 

Ibland blir det som vi vill, ibland blir det bra och ibland blir det inte det. Så är det bara.
Hur vi väljer att se på andra och på oss själva och på situationerna som händer oss, avgör hur mycket närhet, intimitet, glädje, avslappning och lycka vi upplever. Dömer vi, anklagar och kritiserar oss själva och andra, så mår vi dåligt. Så, börja tala vänligt till dig själv. Det gör dig gott!

Det finns ett stort värde i att tolka vår omgivning och oss själva med den utgångspunkten, att vi gör så gott vi kan.

Bara en av våra relationer pågår precis hela livet, från vår första andetag till döden. Och det är förstås den med oss själva. Vore det inte värdefullt om den präglades av medkänsla och värme? Av en förmåga att förlåta, att glömma de små som stora missödena och misstagen? 

Tänk om vi kunde möta oss själva med mjuka empatiska snälla ögon och se på våra brister med lite mer humor. Tänk om vi kunde unna oss själva med samma kärleksfulla bemötande som vi ger till våra barn, vänner eller andra som vi bryr oss mycket om och älskar villkorslöst. Det skulle kunna göra oss så gott, eller vad tycker du? (Wow!!)

Och då skulle gudomliga känslor i oss som vi alla så gärna önskar att bada mera i i våra liv, skulle spira.

#8 Vill du leva med ett stryptag om livet,
eller med ett famntag om det?

Jag vill dela med mig några inspirerande ord från en av mina inspirationskällor, munken Björn Natthiko Lindeblad, som har berört mitt liv på så många sätt:

”När det krampar det för dig, din kropp och sinne går på spänn, så är du säkerligen störd av tankar med ordet ’borde’.
Prova den här handrörelsen då – att knyta näven hårt, för att sedan veckla ut den till en öppen hand. 

Den illustrerar fint hur vi kan släppa taget om saker som vi håller för hårt om (och gör oss illa): ting, känslor, övertygelser.
Knyt näven hårt, öppna den sen som en öppen hand för att släppa taget om dessa. 

Jag önskar dig att kunna leva livet mindre med en knuten näve och lite mer med en öppen hand. Lite mindre kontroll. Lite mer tillit. Lite mindre ’jag måste veta allt i förväg. ’Lite mera ’kommer tid kommer råd.’ Det gör oss alla gott. Mycket gott…

Tillvaron behöver inte göra oss själva mindre än vad vi är. Den behöver inte få oss att lida så mycket. Vi KAN välja.
Vill vi leva med ett stryptag om livet, eller med ett famntag om det?

Öppna din hand, så ofta du förmår.”

– Björn Natthiko Lindeblad

Har du provat handrörelsen tillsammans med en tanke på att släppa taget om något du just nu kämpar med? Hur kändes det? 

IMG_0076

Eller leva ditt mer så här…

IMG_1017

 

“Jag brukar säga att till mig kommer friska människor med normala livskriser.

Under åren har jag lärt mig att inte bara se livskriser som något smärtsamt men som tillfällen att släppa taget om det som begränsar dig, att förstå dig själv bättre och frigöra mer din fulla potential; dina styrkor, förmågor och gåvor,
så att du kan uppleva en lyckligare livskänsla

Andreas Eder

614D15EE-12E1-48AB-97AA-0DFA9F60DE3C

Känner du dig nyfiken att veta mer?

JAG STÖTTAR DIG GÄRNA I DINA PROCESSER. HJÄLPER DIG ATT HITTA TILL RESURSERNA OCH MÅ BÄTTRE.

Jag svarar också gärna på dina frågor.

Jag har mycket kunskap & många metoder som kan bidra till ditt ökade välbefinnande och stötta dig med att manifestera de förändringarna som du önskar att uppleva i din vardag, som jag gärna delar med mig.

Välkommen att på samtal.
Ditt första samtal är kostnadsfri.

#1 Befria dig själv
från ditt lidande

Alla söker frid, harmoni och en upplevelse av djup inre tillfredsställelse eftersom det är vad vi ofta saknar i våra liv.

För att må bra (må riktigt bra!) behöver du börja leva mer medvetet – leva utifrån den djupa kontakten med dig själv; den medvetna närvaron, ditt innersta center.
Här har du tillgång till dina inneboende styrkor, förmågor och talanger som alla längtar efter att vara mer i kontakt med, som Styrka, Klarhet, Känslighet, Kärlek, Tillit, den djupa K
ontakten till andra och till livet, Frihetskänslan, Glädjen, den inre Stabiliteten och Skaparkraften.

Problemen manifesteras i din vardag när du är utom den djupa kontakten med dig själv och på ett magiskt vis löses dina problem upp när du befinner dig i den djupa kontakten. Coolt ha? 

(Vill du få din egen upplevelse av detta? Boka en session med mig så får du uppleva detta)

För att må bra (riktigt bra!) behöver du också vara lyhörd inåt, på din intuition, din inre kompass. Att navigeringen i ditt liv är i linje med ditt hjärta.
När du är i lyhörd inåt så får du kontakt med de svaren (och de rätta valen!) som leder dig mot extraordinära känslor av livsglädje, meningsfullhet, kraft, frid och känsla av vardagsäventyr.

Om du ska kunna följa ditt hjärta fullt ut (och uppleva den härliga frihetskänslan & Livskraften) så behöver du frigöra dig själv från skam, skuld och ditt medberoende; sluta spela liten och börja modigt stå upp för dig själv och slutar ta ansvar över andras reaktioner, välmående och öden. Börja sätta sunda gränser i din vardag för att följa din egen sanning & må bra.

För att må bra behöver du också lära dig att bemästra ditt sinne, få distans till de negativa och kritiska tankarna. Lära dig att inte ge vika efter tankar av motvilja och begär över känslotillstånd & situationer,  som orsakar den största delen av ditt elände. Trust me, that how it is!

Samt är det bra att lära dig att identifiera och negligera dina negativa tankeloopar som bla “Jag är oduglig”, “Jag behöver arbeta hårt för att vara godkänd och älskad”, “Jag kommer att misslyckas”, “Jag kan inte!” eller “Jag kan inte lita på någon eller på livet” som begränsar dig mer eller mindre DAGLIGEN från att leva ditt liv i avslappning och i vibrant glädje. Och uppleva djup inre välbefinnande.
Dessa negativa tankar aktiverar alltid känslor som rädsla, oro, skam, skuld, ilska, illvilja och hat som får dig att lida. Så, kan du få distans till negativa tankar och stärka de positiva så kommer ditt liv att kännas avsevärt mycket bättre. Självklart!

Vill du veta hur du kan komma igång med att skapa de förändringar som du önskar att uppleva för att må bättre i din vardag?

Maila mig och beskriv mig ditt problem eller boka ditt första samtal med mig för att påbörja din resa i förändring.

#2 Ditt djupa välbefinnande ligger bakom dina
ovälkomna tillstånd

Vi har alla lärt oss att undvika smärta, obehag och sårbarhet mot varje pris men coaching jag erbjuder hjälper dig att komma till insikt med att underliggande dessa ovälkomna tillstånd finns värdefull information, värdefulla insikter, vår otroliga Livskraft. Samt det vi längtar efter, som bla vår inre styrka, frihetskänslan, glädjen, sinnesfriden, kärleken till oss själva, andra och till livet.

Genom att kultivera en vänlig förhållningssätt på de problem, svåra känslor och utmaningar du möter längs vägen så kan märkbara positiva förändringar i ditt välmående ske. Självklart!!

Till exempel, du kan återfå kontakten till din inre styrka (och inte din imitation av den) som är en naturlig del av din sanna natur och är alltid tillgänglig i nuet – detta genom att du vågar känna på den sårbarhet som kommer när du upplever den svåra och utmanande känslan, då du inte är i kontakt med dig själv i stunden.

När du helhjärtat kan säga JA till situationen och stanna kvar med den utmanande känslan blir din autentiska sårbarhet en dörr till verklig kraft. Kraften fyller upp dig inifrån och du känner dig KRAFTFULL och så fri från dina problem!

“The obstacles do not
block the path to happiness
and freedom.

They ARE the path.“

VILL DU VETA MER?

Tveka inte att maila mig.
Jag svarar gärna på dina frågor. 

#3 I den medvetna närvaron finns det vi längtar efter

När vi tappar kontakten till den medvetna närvaron (=vårt inre stabila center) och blir indragna i tankarna, så fastnar vi lätt i oro, stress och rädsla inför framtiden eller i energi-dränerande ältande kring det som redan inträffat.
Genom att fördjupa närvaron, där våra resurser, styrkor, förmågor och gåvor finns tillgängliga, så kan vi skapa spektakulära förändringar i våra liv. Skapa det liv vi drömmer om! Vi kan kraftfullt motverka depression, skam, förtvivlan, rädsla och andra smärtsamma känslotillstånd.

I den djupa närvaron är du orädd, vis, modig, stark, stabil och känner dig väldigt levande.

“Befrielsen från ditt lidande finns i den Medvetna närvaron”

Jag kan hjälpa dig att uppleva detta.

Boka din första samtal med mig – kostnadsfritt..

#4 Öppenhet & tillit till den naturliga utvecklingen av nuet ger dig kraft & sinnesro

“Hur öppna, nyfikna & närvarande vi är i stunden
avgör hur levande & fria vi känner oss”

Det är lätt att vara kritiska mot oss själva när vi är i utmanande tillstånd; arga, frustrerade, förvirrade och avundsjuka på andra, tillbakadragna eller kollapsade.
Det är lätt att ha en konflikt med våra inre känslotillstånd, bli offer för vår inre kritikern och döma oss själva och våra känslor. Och sedan vara upptagen med att försöka med stor ansträngning ändra eller fixa dem eller ha fullt upp med att reagera utåt mot andra och försämra situationen med oönskade slutresultat.

Men alla dessa reaktioner och s k “undvikande strategier” tenderar bara att få oss att känna oss ännu mer fast, mer frustrerade, mer ledsna, mer ilska, stressade och mer avstängda. Håller du med?

Det kraftfulla och mer bejakande (vilket är inte så lätt alltid förstås!)alternativet till alla dessa destruktiva reaktioner är istället att välja att bemöta de utmanande känslotillstånden och hitta vägar kring att bemöta dessa med öppenhet, nyfikenhet och empati. Detta är en färdighet som vi utvecklar med tiden.

Det som hjälper mig när jag befinner mig i utmanande inre tillstånd eller i påfrestande situationer är att påminna mig själv om att det finns ett positivt budskap och lärande i varje tillstånd och situation jag befinner mig i. Att påminna mig själv att livet verkar aldrig mot mig eller någon, det är alltid för mig, för oss!

Livet är en välvillig kraft, en mystisk, vänlig, kärleksfull och stödjande kraft, även om det verkar annorlunda. Och det här är inget jag tror på utan något jag har upplevt och vet på djupet av mitt väsen. I utmanande stunder är det till stor hjälp att påminna mig själv om denna djupa visdom.

Alla dessa situationer & tillstånd är viktiga källor av möjligheter för oss att växa, lära, att få mer klarhet, läka och lyfta oss själva mot den mest magnifika upplevelsen av livet. Få mer tillgång till oss själva och de inneboende styrkorna, gåvorna & förmågorna som finns tillgängliga för oss varifrån vi kan skapa vår dagliga välbefinnande & uppleva en långsiktigare lycka.

I varje situation har du ett val hur du responderar; genom att fly och undvika och således stärka ditt lidande, eller att respondera medvetet med en vänlig nyfikenhet & själv-empati till dina utmaningar som befriar dig från ditt lidande.

Lev din Frihet

#5 Mera självkänsla nu!

Hitta tillbaka till din självsäkerhet & den djupa självuppskattningen
& må bättre.

En väg till att hitta till dessa härliga kvaliteer är att sätta sig själv och sina behov och värderingar, främst i leden i sitt liv och göra detta utifrån kärleken till sig själv. (Du kan kalla det också för själv-omsorg)

Visst kan vi få kärlek och ge kärlek och omtanke till andra men det allra viktigaste är nog att kunna älska oss själva. Det är en mjuuuk och ljuvlig kärlek.
Det är att ge dig själv det där allra bästa, mjukaste och finaste. Det är att älska och uppskatta dig själv precis som den du är, ALLT det du är, just Nu. Det är att tillåta dig själv att vara det allra viktigaste i ditt liv!

Du kan stärka din självkänsla genom att bjuda ut dig själv på en date, med middag eller lunch ute, eller boka ett besök i en spa kanske. Du gör helt enkelt en aktivitet där intentionen är att ge dig själv det där lilla extra som du behöver och längtar efter.
Så, vad sägs om att börja lyssna noga inåt vad ditt hjärta önskar och behöver  från ena stunden efter en annan under dagen och börja ge dig själv det! För att du är värd det, och lite till!!

När du på riktigt och på djupet älskar dig själv, uppskattar dig själv och även dina skuggsidor, så strålar du och detta sprider sig till andra så att de också kan bli påminda om hur det är att älska sig själv och uppleva en lyckligare livskänsla. Är du till freds med dig själv så kan andra känna sig så också. Är du irriterad, arg, stressad, ångestfylld så blir andra det oftast också.

Jag har själv lärt mig konsten att älska sig själv bla genom att öva mig på att prata vänligare till mig själv, fira mina dagliga framgångar och visa mig själv omsorg genom att planera in olika aktiviteter där jag och mina behov och mitt välbefinnande & lycka är prioritet. Samt genom att besluta mig för att  börja stå upp för mig själv och sätta sunda gränser i min vardag; hitta mina autentiska “ja” och “nej”.

Allt detta för att jag vill må bra i mitt liv.

Hur landar detta hos dig?
Vad är ditt nästa steg för att börja uppskatta & älska dig ännu mer?

“Jag brukar säga att till mig kommer friska människor med normala livskriser.

Under åren har jag lärt mig att inte bara se livskriser som något smärtsamt men som utmärkta tillfällen att släppa taget om det som begränsar dig, förstå dig själv bättre och
frigöra mer din fulla potential; dina styrkor, förmågor & talanger”

Signature BLACK 80%

lys-flower
614D15EE-12E1-48AB-97AA-0DFA9F60DE3C

Känner du dig nyfiken att veta mer?

JAG STÖTTAR DIG GÄRNA I DINA UTMANANDE PROCESSER & HJÄLPER DIG ATT HITTA VÄGAR TILL ATT KOMMA TILLBAKA TILL DINA SUPERKRAFTER

Jag har mycket kunskap & många metoder som kan bidra till ditt ökade välbefinnande och manifestera de framgångar som du önskar att uppleva i din vardag.
Dessa delar jag gärna med mig.

Välkommen att på samtal.

logo eder coaching

logo eder coaching