Zen Way Of doing Yoga

Inquiry

lys-flower

Ta dig tid att utforska något som är viktigt för dig. På den här sidan kan du ta dig tid att utforska något av stort värde på några av livsområdena i ditt liv som kärlek, relationer, säkerhet, intimitet, själv-värde, skyddsstrategier etc.

 Inquiry är ett kraftfullt sätt att rikta fokuset inåt för att få en djupare förståelse om något specifikt område i ditt liv. Med klarhet, en djupare förståelse i saker du upplever som också känns Sant för dig, så kan en djupare läkningsprocess ske för dig att leva ditt liv med större frihet.

Så, hur gör vi denna övning?


Välj en fråga som intresserar dig att utforska just nu samt hitta ett utrymme där du kan sitta bekvämt och ostört. Jag rekommenderar att sitta i meditationen med ögonen stängda i några minuter innan du börjar, för att att ’landa’ där du är nu. Sedan välj en tid för alarmet som kan vara mellan 6-12 min per fråga (rekommendation 8min) och sedan sätt igång tiden.

Nu tryck på Play-knappen och lyssna på frågan. Lyssna på svaret som kommer upp inom dig av frågan, och detta mera från en plats att ’lyssna’/känna efter vad svaret kan vara, och ibland tar det tid och ibland inget svar kommer. ’Välj’ det allra första som kommer upp hur ’konstigt’ det kan ’låta’, och säg det sedan tyst eller högt för dig själv och känn effekten av svaret en stund innan du fortsätter.

Tryck på Play-knappen igen och lyssna på frågan, lyssna på svaret som kommer upp inom dig och säg svaret tyst eller högt till dig själv, känna svaret ett ögonblick, och upprepa processen … tills larmet går. Vad kan också stödja dig att få kontakt med ’svaren’ är att säga tyst eller högt för dig själv efter att frågan är uppläst (tex Vad är kärlek): ”Kärlek är…” Och ’lyssna’/känn in vad som kommer upp.

När larmet gått, tryck på Play-knappen en sista gång och känn/uppmärksamma svaren som kommer i TYSTHET i ca 40-60 sekunder till. Öppna sedan dina ögon och känn in hur du har det just nu. Lägg märke till effekten av just denna inquiry , och känn efter en stund vad du tar med dig från den här inquiryn den här gången?

Vad händer i dig just nu

Vad längtar du efter just nu

Vad är viktigt för dig just nu

Vad är kärlek

Vad ger dig en känsla av kärlek

Vem är du utan din identitet

Vad är sex

Vilka behov blir bemötta hos dig i sex

Vad ger sex dig

Vad är frihet

Vad är självvärde

Vad ger dig en känsla av självvärde

Vad är det för bra syfte med intima relationer

Vem är du

Vad är att vara sann

vad är det att vara sann just nu

Vad är att vara autentisk

Vad är att vara autentisk

Vad är bra med att inte känna sina känslor

Vad är det för känslor du undviker att känna

Vad skulle det ge dig om du valde att känna mera öppet och fritt